zorientowana.pl

_____blog o zdrowiu, jedzeniu i podróżach_____

środa, 14 maja 2025

Stek z bakłażana z maślaną pak choi w sosie miodowo musztardowym

›
 Lekko, wiosennie i smacznie:). Dziś w roli głównej Pan Bakłażan! Inaczej zwany oberżyną ze względu na głęboki, ciemnofioletowy kolor lub g...
wtorek, 29 kwietnia 2025

Tosty z gruszką, serem kozim i rucolą. Pycha!

›
 Tosty to zawsze dobry pomysł;). Na śniadanie, kolację, na imprezę i.. za każdym razem inaczej: na słono, na słodko, z różnymi dodatkami. Wa...
wtorek, 18 marca 2025

Boczniaki smażone w sosie sojowym z aksamitnym selerowo-ziemniaczanym purée

›
     Nie każdy lubi boczniaki, bo to dość nietypowe grzyby ze względu na "niezbyt grzybowy", bardzo delikatny smak, kruchą struktu...
środa, 12 marca 2025

Pannukkaku - fiński pieczony naleśnik z borówkami

›
  Pannukakku to fińska odpowiedź na holenderski pieczony naleśnik - dutch baby , który ostatnimi czasy dość energicznie podbija internety i...

Patatas bravas - hiszpańskie smażone ziemniaki

›
 Choć Hiszpania przystawkami stoi, patatas bravas czyli smażone ziemniaczki to niewątpliwie najpopularniejszy tapas zaraz po tortilla de p...
poniedziałek, 27 maja 2024

Szparagi w sosie cytrynowym z płatkami migdałów

›
   Sezon na szparagi wciąż trwa, więc jeśli jeszcze nie zdążyłeś się nimi najeść, a lubisz je tak bardzo jak ja, to dziś mam dla Ciebie supe...
piątek, 24 maja 2024

Dorsz w panierce z orzechów włoskich, purée z młodych marchewek i szparagi z masełkiem

›
    Uwielbiam maj:). Dla mnie to najpiękniejszy miesiąc w roku, pełen doznań nie tylko sensualnych, ale także kulinarnych! Zachwyca bujną, s...
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
Obsługiwane przez usługę Blogger.